Ce tip de saltea ortopedica vi se recomanda daca sunt probleme de spate ?

Salteaua trebuie sa se potriveasca acestei forme a coloanei, căci astfel se va reduce presiunea exercitată asupra discurilor intervertebrale.

Persoanele care suferă de dureri de spate, dar şi cele care vor să evite apariţia acestora, pot alege saltelele ortopedice. Acestea au proprietatea de a se adapta la forma corpului şi de a asigura confortul de care organismul are nevoie în timpul somnului, sunt de parere medicii kinetoterapeuţi.




Salteaua cu spumă cu memorie reduce durerea de spate şi este foarte confortabilă. Puteţi opta pentru spuma de mare densitate, pentru a avea o saltea cu duritate mai mare. Totuşi, spuma îşi mai pierde din duritate pe măsură ce este folosit. Acest tip de saltea oferă un sprijin bun spre foarte bun, şi are o fermitate medie spre fermă.

Salteaua cu arcuri nu este indicată pentru cei care au dureri de spate, deoarece suportul isi pierde calitatea, pe masura ce arcurile se uzează. În schimb, o saltea cu arcuri împachetate individual şi cu straturi superioare din burete se conformează foarte bine problemelor de spate.

Un element important de care trebuie să se ţină cont în alegerea unei saltele este greutatea corporală, întrucît unii medici susţin că persoanele slabe pot alege saltele mult mai moi decît cele care le sunt recomandate persoanelor cu o greutate corporală mai mare.

Deasemenea, poziţia din timpul somnului influenţează durerile de spate, poziţia ideală în timpul somnului pentru corp este întins pe spate. Pentru un plus de confort şi un minus de tensiune asupra coloanei vertebrale, se recomandă punerea unei perne mici sub picioare, în dreptul genunchilor.