Salteaua potrivita - criterii de alegere

Eforturile de îmbunătăţire a somnului sunt absolut necesare şi de dorit. După o zi de lucru obositoare, refugierea în dormitor implica un grad ridicat de confort, motiv pentru care salteaua joaca un rol important pentru fiecare dintre noi.

 

Ce tip de saltea aleg totuşi pentru mine ? La acest capitol ar fi complicat de dat un răspuns instant, deoarece salteaua este aleasa individual. Dat fiind faptul că există mai multe tipuri de saltele, şi mai dure, şi moi, care sunt destinate confortului sau eventual împotriva durerilor de spate, nu putem recomanda o singură saltea pentru fiecare client. Este important de ţinut cont de anumite criterii precum:

-poziţia în timpul somnului;

-starea fizică dacă persistă dureri de spate sau nu;

-de mediul general, salteaua potrivită poate să difere de cea a celui mai apropiat prieten de al dvs.

-materialul şi compozitia interioară;

-duritatea şi densitatea saltelei;

-dimensiunile acesteia.

Ceea ce priveşte compoziţia structurii interne a unei saltele, saltele pot fi pe bază de arcuri din oţel-Bonell sau arcuri individuale-Pocket, spumă vîscoelastică sau Memory,  spuma poliuretanica, etc.

Totodată, în alegerea saltelei, de recomandat este să optati pentru un producător care şi-a creat un renume pe piaţă şi a cărui calitate este garantată.