TOP 5 greșeli întîlnite în momentul amenajării dormitorului

Un dormitor de vis este în primul rînd un dormitor amenajat într-un mod corect, după unele reguli și conform preferințelor proprii. Însă, în momentul pregătirii acestuia, mulți dintre noi fac unele greșeli. Deci, îți prezentăm 5 greșeli ce sunt foarte des întîlnite și pe care ar trebui să le eviți.

Combini prea multe stiluri sau culori

O greșeală întîlnită foarte des în momentul amenajării dormitorului este combinarea a mai multor stiluri sau culori.

În cazul îmbinării stilurilor, numărul maxim poate fi de 2 stiluri, însă acestea de asemenea trebuie asortate cu multă grijă și gust. În cazul combinării a 3 stiluri sau mai mult, vei crea un dormitor încărcat sau haotic.

În momentul combinării culorilor pentru dormitorul tău, numărul maxim al acestora poate fi de maximum 3. O asortare corectă a culorilor, va reda dormitorului tău perfecțiune, eleganță și stil.

Zugrăvești pereții înainte de a alege mobilierul

A doua greșeală pe care o poți face este vopsirea păreților înainte de a alege stilul, culoarea și materialul pentru mobilierul tău. De aceea, este foarte important ca înainte de a începe să zugrăvești pereții, să te gîndești bine dacă culoarea aestora se va potrivi cu stilul ales, cu designul încăperii tale și cu culoarea și materialul mobilierului tău.

Alegi piese de mobilier ce nu sunt pe măsura dormitorului tău

Atunci cînd alegem mobilierul pentru dormitor, deseori uităm să îl potrivim pe acesta cu interiorul, stilul și spațiul de care dispunem. Astfel, un dulap, o comodă sau un pat mai mare, ce sunt situate într-o cameră mică poate micșora și mai mult încăperea. De aceea, fii atent ca dormitorul tău, indiferent de dimensiunile acestuia să dispună de mobilier pe măsură și spațiu liber pentru circulare.

Folosești prea multe decorațiuni sau nu le asortezi corect

Fiecare din noi preferă decorațiunile, însă alegerea și amplasarea acestora într-un mod incorect, poate preface dormitorul tău într-un interior de prost gust. O regulă pe care ar trebui să o urmezi este aceea de a grupa toate decorațiunile după anumite criterii, cum ar fi culoare, dimensiuni, locul unde ar trebui amplasat, etc. Astfel, acestea vor fi mult mai bine puse în evidență.

Uiți să adaugi personalitate designului dormitorului tău

Atunci cînd creăm designul dormitorului, mulți dintre noi uită că ar trebui în primul rînd să adauge cel puțin o picătură din personalitatea sa. De aceea, atunci cînd îți amenajezi dormitorul, ar trebui să îți amintești că acesta trebuie să conțină unele elemente sau aspecte unice, ce te vor ajuta să eviți crearea unei încăperi monotone și plictisitoare.

Curajul de a alege culoarea preferată, indiferent de nuanța acestea, corpuri de iluminat, imagini sau decorațiuni ieșite din comun, imagini sau peisaje iubite sau accentuarea diferitor hobby-uri, etc., acestea  sunt lucrurile ce te vor ajuta să creezi o încăpere unică, deosebită și în primul rînd personală.

Deci, pentru a crea un dormitor perfect, ai grijă să eviți greșelile ce le poți faci și să îți creezi o listă de idei, trucuri sau reguli pe care ar trebui să le urmezi cu strictețe.

Pentru a vedea cîteva din ele poți citi acest articol: Recomandări pentru un dormitor ideal