Recomandări pentru un dormitor ideal

Dormitor ideal

Un dormitor perfect este spațiul în care mereu te vei simți confortabil și relaxat. De aceea, îți prezentăm cîteva sugestii de care poți ține cont în momentul creării și amenajării acestuia..

1. Asigurăte cu spațiu liber pentru circulare

Înainte de a alege mobilierul pentru dormitor, analizează spațiul de care dispui pentru a nu adăuga piese de mobilier de care nu vei avea nevoie și care vor ocupa mult spațiu. Examinează bine felul în care le vei poziționa, astfel încît să ai acces la fiecare raft, dulap, măsuță, etc. Ține minte, un dormitor trebuie să dispună de mult spațiu liber.

 

Spatiu Circulare Dormitor

2. Fii atent la culori

Pentru un dormitor confortabil, poți alege culorile care îți sunt pe plac și care te relaxează. Dar fii atent la combinația dintre ele și la felul în care îți afectează starea ta zilnică.

Pentru a spori sentimentul de spațiu poți folosi culori deschise sau tapete cu dungi verticale, iar pentru un anturaj calm cel mai potrivit este combinația dintre alb și albastru.

Culori Dormitor

 

Pentru mai multe idei poți citi următorul articol: O culoare unică pentru un dormitor personalizat

3. Alege cea mai frumoasă priveliște

 Cel mai bun sfat pentru a crea dormitorul perfect este amplasarea acestuia într-o cameră cu cea mai frumoasă priveliște, iar în cazul că nu ai posibilitatea de a alege poți plasa pe peretele din fața patului o poză reușită sau un tablou mare. În acest mod, mereu vei avea o poftă de viață și o dispoziție bună.

Priveliste Dormitor

4. Ai grijă la texturi

Fii atent la texturile folosite, salteaua trebuie să fie de dimensiunile potrivite cu patul, iar toate detaliile să fie în perfectă concordanță. Pentru rezistență, ar fi ideal alegerea unor așternuturi din fibre naturale, ce sunt sănătoase și confortabile.

Texturi dormitor ideal

 5. Adaugă spații de depozitare

Pentru a nu aglomera spațiul cu lucruri inutile, tot de ce ai nevoie sunt spațiile pentru depozitare. Există un șir de idei pe care le poți utiliza pentru a crea un loc de depozitare în dormitorul tău. De exemplu, folosind locul din jurul ferestrelor sau instalînd dulapuri deasupra patului. De asemenea poți opta pentru un pat cu spațiu de stocare sau chiar poți crea o husă cu buzunare pentru lucruri mărunte.

Spatiu depozitare dormitor

 

Poți să citești acest articol dacă ai nevoie de cîteva sfaturi: 4 idei ingenioase de creare a spațiilor de depozitare în dormitoarele mici

6. Creează un aspect unic

Dacă preferi mai multe stiluri și nu știi pe care să îl alegi, poți combina 2 dintre ele, ceea ce va reda un aspect unic dormitorului tău. Însă trebuie să o faci cu multă grijă pentru a nu crea o atmosferă plină de haos. Pentru un rezultat mai deosebit și mai eficient poți apela la un designer.

Dormitor aspect unic

7. Folosește oglinzi

Oglinzile sunt cea mai bună soluție pentru a mări vizual o cameră. Poți folosi o oglindă cu stativ sau poți alege un dulap cu oglinzi.

Oglinzi dormitor perfect

8. Beneficiază de un colț de relaxare

 Pentru mai mult confort, îți poți crea un colț de relaxare, cum ar fi o măsuță, o luminare corespunzătoare și o canapea sau un fotoliu. Astfel vei dispune de încă un loc de odihnă, unde vei putea să asculți muzică, să citești o carte sau chiar pur și simplu să te relaxezi.

Dormitor colt de relaxare