Salteaua ideala pentru dormitorul matrimonial

Diferenta in greutate dintre soti deseori este considerabila. Pentru a alege o saltea pentru un cuplu cu o diferenta mare in greutate, nu trebuie sa te orientezi dupa partenerul cu o greutatea mai sporita. Este necesar sa se ia considerare dorintile ambilor soti, precum si de a alege solutia cea mai optima- numai in acest caz, salteaua va fi confortabila pentru un cuplu.

 

Daca diferenta in greutate dintre soti nu este mai mare de 30 kg atuni s-ar potrivi o saltea ortopedica cu o oarecare duritate. Salteaua cu arcuri individuale (Pocket) ar fi potrivita in cazul dat.

Daca diferenta in greutate depaseste de 30 kg recomandabil este sa alegi o saltea pe blocuri de arcuri sau din spuma Memory Foam. Aceasta din urma are efect de balans ceea ce nu va permite ca partenerul cu greutatea mai mica sa fie deranjat .

 

Daca diferenta de greutate depaseste 50 kg, cel mai rentabil ar fi sa optati pentru doua saltele, indentice ca forma si dimensiune doar ca diferite in constructia inferioara si gradul de rigiditate sa fie conform dorintelor fiecarui sot in parte. Pentru a crea senzatia unei saltele duble, foloseste o husa comuna pentru ambele saltele.