Ce proprietăţi are salteaua ortopedică?

Un somn bun, odihnitor, ce susţine coloana într-o poziţie corectă pe toata durata nopţii necesită o saltea ortopedică. Oamenii care folosesc un suport ortopedic au tendinţa de a dormi mai bine, se trezesc de mai puţine ori în timpul somnului şi se simt mai odihniţi dimineaţa. Calitatea unui model ortopedic rezultă din structura fermă şi materialele de bună calitate din care este realizat.



Durabilitatea şi elasticitatea saltelei

În primul rînd o saltea dură nu este recomandată pentru toţi, deoarece poate provoca puncte de presiune, care au ca rezultat adoptarea unei poziţii incorecte a corpului pe durata nopţii. Aceasta, cu o poziţie greşită adoptată şi de-a lungul zilei, va rezulta într-o coloană vertebrală cu deformări mai mult sau mai puţin grave, în special dacă este vorba despre copii.

O saltea de o elasticitate optimă va susţine într-un mod adecvat toate părţile corpului pe durata nopţii. Astfel va sprijini mijlocul şi zona lombară, însă este suficient de flexibilă pentru zona omoplaţilor.

Grosimea saltelei

Grosimea saltelei va trebui să fie de minim 15 cm, iar lungimea să fie cu cel puţin 10 cm mai mare decît înălţimea persoanei care o va folosi. Însă desigur, va trebui luat în considerare şi cadrul patului care va susţine salteaua.

Sistem vară-iarnă

În funcţie de preferinţe puteţi opta pentru o saltea care are sistem vara-iarnă, pe de o parte de vară şi una de iarnă. Dacă nu aţi decis să cumpăraţi o astfel de saltea este recomandabil să întoarceţi salteaua la fiecare 2-3 luni, ca să îşi menţină proprietăţile şi pentru ca salteaua dumneavoastră să se bucure de o perioadă de întrebuinţare cît mai lunga.

Husa inclusă

Încercaţi să alegeţi o saltea care are şi o husă de protecţie în preţul saltelei pe care doriţi să-o achiziţionaţi, dacă aceasta nu este deja inclusă, vă recomandăm să cumpăraţi sau sa confecţionaţi la comandă o astfel de husă. O husă va  prelungi viaţa saltelei dumneavoastră, ajutînd la aerisirea acesteia. Adiţional, o husă cu efect antialergic vă poate fi de mare folos.

Achiziţionarea unei saltele este o investiţie pe termen lung. O saltea de calitate trebuie să aibă şi un termen de garanţie.