Tipuri de saltele ortopedice, caracteristici, deosebiri

Sunt mai multe categorii de saltele, pe care le vom enumera mai jos, împreună cu cîteva elemente pe care este bine să le luaţi la cunoştinţă cînd alegeţi salteaua potrivită pentru dumneavoastră:


1. Saltele ortopedice cu arcuri Bonell: cînd decideţi să cumpăraţi o saltea tradiţionala de acest fel, să alegeti una cu un numar cît mai mare de arcuri, pentru o susţinere cît mai bună pe durata somnului. Salteaua ortopedică din arcuri, este confecționată dintr-un miez elastic din oţel , care oferă confortul în exploatare. Acest miez elastic, este produs din arcuri biconice legate între ele prin cunoscutul sistem Bonell. Saltele cu arcuri se fac la comandă la inalţimile de la 13-22cm, 24cm, 26cm.

2. Saltele ortopedice cu Arcuri Bonell plus Memory - Saltele Arcuri Bloc + Memory reprezintă saltele pe baza de arcuri Bonell sau arcuri individuale pocket +Memory, de regulă, pot avea înălţimea de  18-27cm, stratul de memorie este de 5cm.  Salteaua dată are utilizare dublă: Memory + Bonnell.

3. Saltele ortopedice  din Poliuretan: acestea sunt în principiu produse din burete şi pot avea diferite densităţi. În comparaŢie cu buretele memory acestea nu sunt sensibile la temperatura corpului. Aceste saltele vor face din prezenta saltea  - o saltea superortopedică. Salteaua superortopedică este o saltea mai dură (tare) care forțează coloana vertebrală să stea în poziția ei normală și nu o lasă să se deformeze.

4  Saltele ortopedice din poliuretan + Memory. La stratul de poliuretan se adaugă 5 cm strat de Memorie. Aceste saltele sunt produse la comandă după dimensiunile dumneavoastră. Avantajul saltelelor din poliuretan este că acestea pot fi atît saltele ortopedice, cît și saltele superortopedice, proprietate obținută din densitatea poliuretanului.

5. Saltele ortopedice cu efect de Memorie: după cum probabil ştiţi acestea se adaptează corpului, fiind sensibile la temperatura acestuia, astfel punctele de presiune sunt reduse la minim.

6. Saltele ortopedice cu arcuri îmbrăcate individual-Pocket: au avantajul ca fiecare arc se adaptează independent parţilor corpului. Adiţional, dacă aveţi un partener care se mişcă în timpul nopţii, o astfel de saltea vă va asigura un somn liniştit în ciuda acestui fapt.

7. Saltele ortopedice pe bază de arcuri individuale Pocket plus Memory este o combinaţie între saltele de pat cu arcuri şi cele de burete, astfel puteţi beneficia de o saltea moale care vă oferă şi suportul necesar.

Alegeţi salteaua potrivită  de la  noi!