Dormitorul superb pentru o domnisoara

Dormitorul unei domnisoare trebuie sa fie un loc personal, linistit, sa arate ca camera unei printese moderne. Locul unde ea isi vagasi linistea si un refugiu. Cum trebuie sa fie acest dormitor? Iata citiva pasi care te vor ajuta sa creezi un dormitor superb.

 

1.Amenajeaza si decoreaza dormitorul in asa fel ca sa fie confortabil. Fa rost de parul care iti este pe plac, de draperii, de covoare, de cuvertura preferata. Poti experimenta decorind camera in nuante placute. Toate acestea este decizia ta personala. Pentru un decor neobisnuit si usor realizabil se folosesc pernele decorative. Acestea creaza un sentiment de confort.

2.Divizeaza dormitorul si alege mobilierul in functie de necesitati. Daca este un dulap separate si un loc pentru studii sau pentru munca, nu este necesitate de a aloca aceste zone. In zona de odihna, pe linga pat trebuie sa fie plasate noptiere, masa de toaleta cu oglinda, un scaun, un comod, rafturi pentru carti sau alte obiecte de decor interior. Zona de dressing poate fi separata de dormit folosind pereti despartitori din gips-carton.

3.Dormitorul este un loc in care in prim plan se pune decorarea cu textil. Draperiile  groase nu permit patrunderea razelor solare in interior. Acestea de regula se asociaza cu culoare cuverturei, cu nuantele peretilor si cu stofa fotliului, daca acesta este.

4.O atentie deosebita trebuie de acordat sistemelor de iluminat in dormitor. Acestea se aleg in dependenta de functionalitate si in functie de decorare. Lampile trebuie sa fie plasate in conformitate cu zonarea camerei. Candelabru ar trebui sa dea o lumina moale, difuza. De regula este amplasat in mijlocul tavanului sau deasupra patului.