Patul rotund - o nota de rafinament in interiorul dormitorului

Tendintele moderne a designului interior indica o creștere a popularitatii unei astfel de piese de mobilier precum este  patul rotund.

 

Aceste paturi ofera dormitorului un stil aristocratic si o reda nota de rafinament. Cert este ca o forma rotunda a patului este mult mai placuta ochilor decit o forma drepunchiulara sau patrata. Pentru cei care iubesc formele nestandarde a pieselor de mobilier, se poate de executat pat si in forma unei inimi. Dar nu trebuie de uitat practica a unui astfel de pat rotund. Aceasta forma de pat in dormitor va oferi o atmosfera unicala.

Multumita tehnologiilor dezvoltate in executarea mobilierului, oricine poate sa-si confectioneze un astfel de pat, in dependent de gusturile si preferintele fiecarui. . Ele pot fi din piele sau material textil, dotate cu o cantitate suficienta de cotiere. Unele modele sunt chiar dotate cu mechanism de pliere. Asta ar insemna ca patul rotund, fara mari eforturi se poate transformat intr-o canapea semirotunda, astfel economiseste spatiul in cazul dormitoarelor de dimeniuni mici.

Dar sa nu lasam de viziune acel fapt ca asemnea dormitoare nu se incadreaza in interiorul oricarei incaperi.  In cazul in care dormitorul este mic, atunci pot fi probleme.Cind in incaperea mica este plasat un astfel de pat, atunci acesta viziual reduce spatiul. In stilul clasic, care se caracterizeaza prin utilizarea masiva draperiilor și mobilier texturat, patul rotund nu va arata armonios.

Dar iata ca stilul Art Nouveau este ideal pentru acest gen de paturi, cu toate formele sale bizare si complicate. Destul de armonios se asociaza paturile rotunde cu stilul expresionist sau minimalist. 

In principiu aproape orice stil de design nu este incompatibil cu paturile rotunde, important este sa alegi modelul care sa se potriveasca perfect interiorului tau.