Mobilierul ideal pentru un dormitor splendid, cum sa il alegi?

Pentru a avea un dormitor splendid care va avea scopul de baza odihna si relaxarea, mobilierul acestuia trebuie sa fie functional si confortabil. Fiind un loc din casa foarte personal, unde iti vei petrece mai mult timp liber, trebuie sa fie mobilat cu cel mai potrivit mobilier.

 

1. Mai intii de toate, trebuie sa stabilesti tipul de dormitor. Asta e necesar pentru a sti ce fel de mobilier de dormitor sa alegi. In dependenta de cine va dormi in acel dormitor se va alege si nunatele moblierului, functionalitatea si amenajarea acestuia. 

2. Al doilea factor, destul de important, este spatiul dormitorului pe care il ai la dispozitie pentru a-l mobila. Dupa metrii patrati care sunt, trebuie sa decizi clar unde va fi amplasat fiecare piesa de mobilier si ce dimensiuni va avea, adica cit iti va permite spatiul. Nu trebuie sa nu para nici prea incarcat deoarece dormitorul este o zona de odihna nu una de depozitare.

3. Alegerea pieselor de mobilier la fel reprezinta un pas important. Probabil ca nu este atit de usor sa te decizi la model si la nuante. Important sa te decizi ce tip de mobilier iti doresti, nuantele, stilul si materialul deocamdata lasa pe planul doi. Ia in consideratie faptul unde vei amplasa aceasta mobila, care va fi functionalul ei si dimensiunile. Dupa care poti sa te decizi la stil, nuante si materialul din care doresti sa fie confectionata.