Sfaturi de amenajare a dulapului din dormitor

Dulapul de haine este cea mai utilizata piesa de mobilier. Mai intii de toate daca doresti sa achizitionezi un dulap trebuie sa tii cont de dimensiunile predestinate acestuia. Spatiul necesar pentru o persoana ar fi de 90/60 cm, iar daca sunteti doua personae si nu dipuneti de spatiu pentru un dulap standard, optati pentru dulapuri la comanda. la fel dupa nuantele dulapului sau dupa materialul din care a fost confectionat, se poate de executat si dormitorul.

Dulapul de haine trebuie sa fie incapator si practic. Pentru a predomina ordinea in dulap, opteaza pentru mai multe rafturi cu o distanta intre ele nu foarte mica. In caz contrar , dulapul va fi incarcat, neaerisit dar si va costa mai mult. 

Ar fi bine ca usile dulapului sa fie glisante, chiar daca la pret sunt mai mare decit usile in balamale, acestea au un aspect mai placut. Usile glisante au mai multe avantaje, in primul rind sunt fiabile in exploatare, se poate de combinat 2 nuante de PAL la aceeasi usa si se poate de accesorizat cu oglinzi.

Daca ai necesitate de dulap pentru copii, sa ei in considerare ca acestia sa ajunga la hainutele lor de pe umerase . Sa tii cont de virsta copiilor, astfel ca copilul sa nu intilneasca grutati la deschiderea usilor. Daca nu ai suficient spatiu, dulapul se face comun cu patul sau cu masa de lucru. 

Sertarele in dulap amplaseaza-le in partea de jos, astfel va fi mai comod  atit pentru maturi cit si pentru copii. Iar in partea de sus lasa loc pentru valise, genti sau pentru hainele care nu sunt de sezon.