TIPURI DE PATURI PENTRU DORMITORUL TAU

Dormitorul este spatiul din locuinta destinat odihnei si relaxarii, astfel anume patul reprezinta piesa de mobilier principala care trebuie sa fie la sigur corect aleasa. Patul din dormitor se remarca in primul rind prin functionalitate si dimensiuni ample.

Insa, dincolo de aceste aspecte generale valabile, atributele sale majore sunt legate de designului ales pentru tablie si rama. Astfel luind in considerare acest atribut paturile se clasifica astfel:

-Patul cu tablie perpendiculara. Pozitionarea  tabliei  perpendicular  pe  suprafata  saltelei, este o solutie practica si economica din punct de vedere spatial. Tablia poate avea linii drepte sau curbe, nedede sau cu textura, poate fi din pal, Mdf, lemn sau poate fi tapitata cu piele.

-Patul cu tablia inclinata. Inclinarea tabliei fata de suprafata saltelei, ofera un plus de confort,  dar  necesita  mai  mult  spatiu de desfasurare, in comparatie cu tablia perpendiculara. Unghiul recomandat de catre specialisti este cel de 105°. O tablie inclinata poate fi din lemn, pal, mdf, dintr-o bucata sau mai multe bucati asamblate.

-Patul cu rama verticala. Folosirea fasiilor de PAL. Lemn sau mdf  dispuse vertical, realizeaza in mod practic si elegant, mascarea suportului metalic al saltelei, si integrarea acesteia in ansamblul de mobilier. Aceste rame verticale pot fi la dorinta si tapitate. Important de stiut ca salteaua trebuie sa fie mai inalta decit aceasta rama cu aproximativ 8-10 cm.

-Patul cu rama orizontala. Rama orizontala de 10-15 cm ofera un aspect unic si elegant. Insa acest tip de pat are nevoie de mai mult spatiu de desfasurare. 

Pentru un dormitor de vis si un pat de calitate nu ezitati sa contactati consultantii Dormitoare.md.