Elemente de mobilier ce sporesc confortul unui dormitor functional


Spatiul dedicat odihnei ar trebui sa fie unul dintre cele mai importante din casa. Dormitorul trebuie sa n ofere posibilitatea de a varelaxa si de a va destinde cat mai bine.

 

Spatiile deschise, aerisite sunt printre cele mai potrivite atunci cand vine vorba de odihna corespunzatoare.  Odihna dumneavoastra este influentata de mai multi factori prezenti in dormitor: culoarea, lumina, mobilier.

Pentru o cit mai buna relaxare este recomandat sa alegeti pentru pereti culori linistitoare si calde cum ar fi: alb, crem, verde deschis. Culorile inchise, in timp, este foarte posibil sa devina obositoare si sa nu permita o relaxare deplina.

Ajungind la mobilier, este unanim recunoscut faptul ca piesa principala a dormitorului este patul.  Daca acesta este utilizat de doua persoane , trebuie sa ofere spatiul necesar , pentru ambii. Atit dimensiunea patului cit si salteaua sunt importante, cea din urma fiind necesar sa ofere sustinere corespunzatoare ambilor utilizatori. Alegerea unei saltele ortopedice, ar fi una dintre cele mai indicate optiuni.

Revenind insa la mobilier, in ultima perioada, tehnologia s-a dezvoltat si in acest domeniu, pentru sporirea confortului oferit cit si a functionalitatii.