Un colţ de lectură pentru un dormitor practic

De ce va doriti cărţi în dormitor? Pentru că înainte de culcare este bine să va relaxate creierul cu ceva frumos; de exemplu, o carte bună. 

Dacă va plac dormitoarele clasice, veti alege un pat imens, cu o tăblie joasă, iar peretele din spatele patului va fi „tapitat“ cu rafturi. Pe aceste rafturi, biblioteca va fi diversă: cărţi, reviste, produse vintage, vaze, urne, veioze, fotografii şi aşa mai departe, în funcţie de ce anume va place mai mult să colecţionati şi să expuneti.

 

Sunt unii care nu suportă ideea de a citi în pat, dar cărora le place oricum să citească. Pentru aceştia, este necesar să fie amenajat în dormitor un colţ numai al lor, unde să se poată aşeza confortabil, cu cartea preferată sau cu o carte nouă şi să aibă totul la îndemână. 

Pentru cupluri sau pentru oamenii cu personalităţi mult prea complexe pentru a fi cuprinse cu un singur detaliu de home design, este recomandat ca, în dormitor, în faţa patului, să fie amenajat un spaţiu unde, în prima jumătate, să aşezati un televizor, iar în jumătatea inferioară să aşezi tot felul de cărţi: beletristice, ştiinţifice, manuscrise etc, după propriul chip şi după propria asemănare.

Poate fi o tăblie cu dublă utilitate, mai ales dacă dormitorul este amenajat într-un spaţiu de tip „open space“. În acelaşi timp, putetis extinde tăblia patului la nivelul întregului perete sau măcar pină la jumătatea acestuia şi să aveti o tăblie la pat formată din cea mai preţioasă şi apreciabilă colecţie de cărţi, indiferent de subiectul acestora – important este să va placă  continutul lor, nu-i aşa?