Cum amenajam un dormitor in stil minimalist?

In primul rind, desigur, vom atrage atentia la mobilier, sa admitem faptul ca pentru un dormitor, stilul minimalist este cel mai recomandat. Confortul şi simplitatea acestuia fiind cuvintele de ordine în amenajarea dormitorului, acesta este cu siguranţă cea mai potrivită modalitate pentru decorarea încăperii destinate odihnei.

 

Simplitate in toate.

Folosiţi cit mai puţine obiecte de mobilier şi o gamă cit mai restrinsă de nuanţe şi culori. Într-un dormitor minimalist, nu este nevoie decit de un pat (de preferat cit mai mare şi mai simplu, fără recamier, tăblie, baldachin sau alte ornamente), un dulap şi sistemul de iluminare (de preferat, bazat pe spoturi luminoase sau produse de iluminat cu un design cit mai simplu). Eventual, puteţi adăuga şi un fotoliu sau cite o noptieră de o parte şi de alta a patului.

Va trebui să aveţi grijă ca executarea mobilierului să fie cit mai simplă, astfel încit ultimele imagini dinainte de culcare şi primii stimuli vizuali din starea de veghe să nu aibă un efect prea dur asupra subconştientului dumneavoastră: un decor simplist vă va ajuta să vă odihniţi mult mai bine.

Elemente decor. Posibilitatea folosirii unei piese de artă originale.

Atunci cind atmosfera este dominată de simplitate, o incăpere are nevoie de un obiect cit de mic pentru a marca personalitatea celui care o locuieşte: fie o sculptură, fie un tablou

Veţi avea nevoie de texturi care sunt uşor de curăţat: încercaţi să alegeţi materiale care nu au ţesătura foarte deasă sau pe cele care sunt parţial sintetice pentru accesorii, huse sau covoare.

Există posibilitatea să vă doriţi să optaţi pentru perdele în detrimentul jaluzelelor, dat fiind faptul că acestea sunt mai uşor de curăţat, dar asigură şi mai multă intimitate (în special dacă folosiţi şi draperii sau dacă optaţi pentru un material închis la culoare).

Adesea simplitatea este marcă a bunului gust. Majoritatea obiectelor încadrate în amenajările interioare corespunzătoare stilului minimalist  vor avea un format colţuros, însă cu laturi rotunjite şi suprafeţe bine finisate.