O culoare unica pentru un dormitor personalizat

Dormitorul reprezintă acel spatiu unde confortul este prima regula si ne relaxam dupa ziua de munca. Tocmai de aceea, fiecare dormitor trebuie personalizat, adaptat cerintelor fizice şi emoţionale. Aceste lucruri nu pot fi indeplinite decit cu mobilierul si culorile potrivite. Culorile ne influenţează dispoziţia de peste zi mai mult decât ne dăm seama.

 

Dormitorul intr-o singura culoare va influenţa foarte puternic starea emoţională pe care o veţi avea cind vă treziţi, dar şi cea pe care o veţi avea în timpul somnului, va influenţa visele şi modul de percepţie. Prin urmare, alegeţi cu grijă culoarea pe care doriţi să o aibă această încăpere, însă nu uitaţi că puteţi folosi multiple nuanţe  şi ale culorii alese – acest lucru va spori gradul de confort.

Dormitorul romantic 

Ideal pentru cupluri, în special, dormitorul în nuanţe de roşu este cuibul potrivit pentru manifestarea pasiunilor, pentru persoanele născute vara, pentru firi focoase. Rosul poate fi alternat cu alb, crem sau bej, astfel încit efectul optic să nu fie unul obositor. De asemenea, puteţi obţine un dormitor scăldat în roşu prin alegerea unei surse de lumină roşiatice (becuri colorate, lămpi cu abajur roşu etc).

Dormitorul ce emana energie

Pentru a fi mai aproape de spiritul balcanic, alegeţi portocaliul,  pentru decorarea dormitorului dumneavoastră. Cel mai probabil este să simţiţi nevoia unor obiecte maro sau galbene (nuanţe obţinute prin combinarea portocaliului cu alte culori) şi veţi evita obiectele de un oranj aprins, dat fiind faptul că nuanţele aprinse nu favorizează starea de repaos, ci instigă la activitate (fizică sau psihică).

Dormitorul verde

Frumuseţea dormitorului vegetal este că verdele are o paletă foarte vastă de nuanţe, pornind de la cele vesele, fosforescente, şi încheind cu kaki-ul şi tenta corespunzătoare de maro. Desigur, nu pot lipsi dintr-un astfel de dormitor plantele de interior sau, măcar, citeva autocolante sau picturi murale cu motive vegetale. 

Dormitorul azuriu

Dacă nuanţă de albastru aleasă este destul de puternică, puteţi alege mobilierul alb, iar acesta va părea bleu, lumina reflectându-se şi preluând nuanţa pereţilor şi a lenjeriei. Vă veţi putea imagina că dormiţi sub cerul liber, însă în siguranţă, la adăpost, departe de insecte.

Dormitorul violet

Violetul este culoarea preferată a simboliştilor, dar şi una dintre culorile regale (după roşu şi galben). Aceasta reprezintă, de asemenea, culoarea care sugerează prezenţa fanteziilor, a iluziilor optice, a misticismului.

Un dormitor alb-negru

Pentru persoanele care lucrează într-un mediu agitat sau multicolor, pentru persoanele care nu caută între pereţii dormitorului decât să scape de stimulii vizuali, un dormitor alb-negru este perfecţiunea întruchipată. Acesta poate fi accezorizat cu lenjerii colorate sau obiecte de decor, atunci cind nonculorile îşi pierd sensul.