Dulapurile- elemente de mobilier esenţiale în orice locuinţă

Ne gindim adesea ce modificări mai putem aduce casei în care locuim, cum să economisim spațiu și să creăm un ambient cit mai plăcut prin ordine și curățenie. Fie că aveți un apartament sau o casă mare, un truc la care puteți apela pentru a transforma complet spațiul sunt dulapurile.

 

Dulapul este  anume acel element de mobilier total indispensabil în ziua de azi în orice locuinţă, deoarece este un spaţiu special destinat depozitării a multor lucruri. Fie că îl aşezaţi în sufragerie sau dormitor, în camera de oaspeti sau hol, dulapul se va încadra foarte bine în peisajul şi vă ajută să organizaţi lucrurile cît mai ordonat şi la îndemînă. Plus la toate, dulapurile ofera ambianta placuta si confera un stil aparte locuintei dvs.

În dormitor, dulapul este esenţial deoarece depozitează hainele, lenjeria de pat, prosoapele, accesoriile, bijuteriile etc. Dulapul tip comodă cu oglindă este folosit pentru machiajul doamnelor şi păstrarea bijuteriilor, a lucrurilor mărunte. Dulapul mai înalt poate ascunde şi televizorul cu telecomandă, foarte practic.

Dacă nu aveţi prea mult spaţiu atunci puteţi transforma un dulap din dormitor în propriul spaţiu de lucru adică amplasaţi în el un calculator, imprimanta sau faxul, depozitaţi hîrtia de xerox şi alte accesorii de birou. Deschideţi dulapul cînd aveţi nevoie să lucrati şi închideţi-l mascînd total biroul şi calculatorul.

În camera copiilor amplasaţi întotdeauna un astfel de dulap pentru hainuţe dar şi pentru jucării, dulap poate fi cu uşi glisante sau uşi clasice. Organizaţi bine spaţiul, compartimentaţi-l în funcţie de priorităţi. În unele spaţii puteţi pune cărţile şi rechizitele copiilor mai mari.

În sufragerie dulapul, avînd aceeaşi culoare şi stil cu celelalte piese de mobilier, este perfect pentru a ascunde obiectele electronice 

În camera de oaspeţi un dulap este mereu necesar atît pentru oaspeţi dar şi pentru a depozita lucruri pe care nu le folosiţi în mod curent, lucruri de genul hainelor speciale sau a pilotelor, pernelor etc. Puteţi pune şi obiecte specifice locului, cum ar fi o hartă, un ghid de evenimente, cîteva cărţi bune, un aparat de cafea sau un set de pahare şi ceşti. Acestea pot fi de folos oaspeţilor.

În holuri sau debara, dulapul este foarte practic pentru a depozita materialele pentru cadouri, de tipul hîrtiei de împachetat, cutii etc. În debara aşezaţi accesoriile vestimentare precum pălării, mantouri, pelerine, umbrele, echipamente sportive.