Cîteva sfaturi despre dulapul de haine!

De nenumărate ori, dulapul de haine este cea mai voluminoasă piesă de mobilier din casă. Puteţi avea un dulap de haine ordonat şi bine organizat dacă veţi ţine cont de sfaturile din continuare.

În primul rînd dacă v-aţi determinat să achiziţionaţi un dulap pentru dormitor, specificaţi dimensiunile acestuia. Spaţiul dulapului necesar pentru o persoană ar fi de 90 cm lăţime şi 60 cm adâncime, astfel puteţi calcula dimesiunea aproximativă a dulapului pe care doriţi să-l achiziţionaţi calculînd dimensiunea ştiind şi numărul de persoane din casă.

 

Atunci cînd mergeţi la cumpărături e bine să aveţi la dvs. o ruletă cu care să măsuraţi apoi dimensiunile dulapului pentru a vedea dacă se încadrează în aceste limite.

Dulapul de haine trebuie să fie foarte practic şi încăpător. Cînd vă determinaţi asupra unui model vedeţi care este lăţimea. De regulă, şifonierul se află în dormitor, dar sunt şi mulţi care îl preferă pe hol sau în odaia de living acesta fiind deseori combinat cu biblioteca.

Dacă vă doriţi un dulap divizat pentru copii, luaţi în considerare ca aceştea să poată ajunge singuri la hainele agăţate pe umeraşe.Dacă locuiţi într-un spaţiu foarte mic, cum ar fi un apartament studio, poţi combina dulapul de haine cu alte obiecte de mobilier astfel încît să aveţi o piesă de mobilier mai amplă, aceasta fiind multifuncţională.

Dulapul dvs. trebuie să aibă cît mai multe rafturi, dar distanţa dintre ele nu trebuie să fie foarte mică. Dacă sunt poziţionate prea aproape unul de celălalt, atunci dulapul va fi greoi, totodată, foarte încărcat şi neaerisit.

În ceea ce priveşte uşile acestuia puteţi alege varianta uşilor glisante dacă dulapul are cel puţin 200 cm lăţime, iar dacă alegeţi uşile clasice, de preferat ca înaintea lor să fie un spaţiu liber de 18-120 cm.

Iar dacă e să vorbim despre compartimetările interioare va trebui să le alegeţi în funcţie de stilul dvs şi de hainele pe care le aveţi. Deseori, în cataloagele de mobilier sunt prezentate sistemele pentru sacouri, cravate, curele. Nu are sens să alegeţi astfel de compartimentări dacă dvs nu utilizaţi obiectele vestimentare respective.

Sertarele le grupaţi în partea de jos, iar sus lăsaţi loc pentru valize şi genţi de voiaj sau şi mai bine pentru hainele ieşite din sezon pe care nu le mai purtaţi.