Dormitorul - universul adolescentului .

Odata cu cresterea copilului se schimba personalitatea lui, odata cu schimbarea personalitatii se schimba si gusturile. Evident ca nu va dori ca odaia sa sa fie cum a fost, amenajarea acesteia va suferi modificari.  

 

In perioada data copilul se transforma in adult, chiar daca este inca mic vrea ca parerea lui sa fie luata in seama si tratata serios. Se reflecta si la amenajarea propriului dormitor. Avind in consideratie ca in curind se va incepe scoala, odaia trebuie sa fie dotata cu necesitatile unui scolar, masa de lucru, biblioteca, se poate si un loc de joaca insa cu un aer mai serios.

Dormitorul, trebuie sa fie in nuante calde, ceva legate de visele adolescentului. Daca e fetita, s-ar putea sa fie un dormitor romantic, daca baietel – dotat cu trofee  sau postere. Avind in consideratie ca copii cresc si odata cu maturizarea lor se schimba gusturile, ai grija sa amenajezi dormitorul in cea mai optima varianta. 

Alege accesorii si mobilier flexibil, ca sa ai posibilitatea sa le modifici usor. O alta idee ar fi mobilierul multifunctional, aceasta iti da posibilitatea sa schimbi anturajul fara multe eforturi, de exemplu, pat-canapea, ziua va avea parte de un living cu mult spatiu, noaptea un dormitor confortabil.

Ce tine de nuantele dormitorului, ca sa nu dai gres cu acestea, in caz ca cu timpul va dori sa schimbe culoarea, nu te grabi sa zugravesti toata odaia de la zero. Alege niste nuante neutre ca sa combine cu mobilierul, iar ca accent pot fi niste decoruri care le vei alege in dependent de genul copilului. Acestea poate sa fie: poze in rame, tablouri, pernute decorative, in felul dat ai posibilitatea sa le schimbi cind nu vor mai fi pe plac.

Indiferent de ce amenajare a dormitorului vei face, important sa fie depusa dragoste, copilul asta simte.