Ce rol ocupa biroul in camera copilului?

Atunci cind va ginditi sa amenajati camera copilului dvs, neaparat trebuie sa tineti cont de virstanacestuia, personalitate si preferintele lui.



Pentru dormitorul copilului absolut sint necesare piese de mobilier precum patul, masuta, dulap pentru hainute, noptiere, rafturi pentru carti, spatii depozitare jucarii si nu in ultimul rind biroul, sau mini-biroul.

Biroul personal nu este tocmai indispensabil pentru un copil, atita vreme cit isi poate face temele oriunde, sub supravegherea parintilor. Insa, la un moment dat, copilul va ridica aceasta pretentie, pentru ca asociaza biroul cu trecerea la un alt nivel, cu apropierea de cei mai mari.

Marimea biroului depinde de nivelul studiilor sale: cu cit copilul e mai mare, cu atit mai multe carti si caiete are de aranjat. Ar fi nevoie de o etajera suspendata in perete, compartimentata, unde sa  plaseze rechizitele scolare si de un birou propriu-zis, pentru calculator si unde sa-si poate face temele.

Cu cit biroul e mai mare, cu atit creste riscul ca pe el sa fi vesnic dezordine. In privinta luminii, e de preferat ca biroul sa fie situat linga fereastra, tinind cont de mina cu care scrie copilul, ca sa nu aiba umbre pe foaia pe care scrie.