Amenajare dormitoare impartite intre copii

Camera copiilor este mediul unde ei se simt cel mai in siguranta. Ii inconjoara lucrurile care le plac, au alaturi personajele preferate, viseaza ca sunt eroi etc. Asadar, nu este tocmai indicat sa amenajati  camera celor mici la fel ca restul locuintei. Cel mai bine e sa faci o incapere pe gustul lor. 

Dacă știți cum să vorbiți cu copiii, cum să le arătați partea bună a lucrurilor că împart dormitorul cu sora sau fratele,totul va fi minunat. 

 

Dormitorul copiilor se poate transforma cu usurinta intr-o neintelegere in relatia dintre fratiori. Si asa exista o multime de factori care contribuie la aparitia si dezvoltarea rivalitatii fraternale, nu vrei ca si dormitorul sa devina un motiv de cearta intre copii! 

Un mod creativ de a imparti camera copiilor, pentru a evita cearta si pentru ca cei mici sa fie multumiti cu spatiile oferite in urma delimitarii camerei, alegeti cea mai mare camera a casei! Chiar daca va doriti  dormitorul cel mare pentru dvs si partenerul de viata, este important sa il cedati copiilor. Cu cit aveti mai multi copii, cu atit este mai indicat sa le oferiti cea mai mare camera.

Cel mai potrivit model de pat este cel supraetajat, intrucit ajuta la economisirea si eficientizarea spatiului, astfel incit sa incapa si celelalte piese de mobilier si accesoriile personale ale fiecarui copil.

Paturile incorporate in perete de spatii improvizate ofera suficient loc pentru asezarea celorlalte piese de mobilier si accesorii. Practic, paturile sunt ascunse in perete, iar pe timpul zilei, pot fi mascate complet cu ajutorul unor draperii. Camera se poate transforma astfel in spatiu de odihna, joaca sau relaxare pentru cei mici.

Paturile extensibile sunt o idee buna atunci cind camera copiilor este foarte mica. Trebuie completate cu piese de mobilier flexibile. Fotoliile, biroul, masutele din dormitor trebuie deplasate cu usurinta dintr-o parte intr-alta fara efort, seara, cind paturile trebuie intinse pentru somn.