Ce trebuie să cunoşti despre mobila pentru camera copiilor

Camera copilului trebuie sa aibă personalitate. Dacă ţineţi cont de vîrstă, de personalitatea, dar şi de dorinţele copilului, veţi reuşi cu siguranţă să amenajaţi o cameră perfectă pentru cel mic. Un alt lucru important este ca acest spaţîu să fie gîndit astfel încît să poată fi transformat uşor de la an la an, cu accesorii adaptate momentului.

 

Copiii se vor simţî în largul lor şi vor avea senzaţia că sunt mai maturi decît îi arată vîrsta dacă încăperea lor este aranjată la fel ca şi camera părinţilor. Astfel încît, balansoarele, scaunele pliante sau rabatabile, fotoliile sau canapelele adecvate dimensiunii lor vor fi la mare căutare! 

Atunci cînd alegi scaunele pentru copii, fii atentă la felul în care sunt realizate şi asigură-te că sunt cît se poate de ferme şi de bine construite. De asemenea, asigură-te că nu pot cădea cu uşurinţă. Spatele sau partea superioară nu trebuie să fie mai grele decît restul scaunului. Vei evita astfel răsturnarea obiectului şi un eventual accident, în care micuţul poate cadea pe spate şi se poate lovi.

Un loc de şedere special amenajat pentru ei - şi mai ales potrivit vîrstei şi personalităţii lor - îi va face să se simta bine atunci cînd se joacă pe calculator, descoperă un nou joc video sau se uită la filmul lor preferat.

Pentru completare, poţi adăuga o măsuţă şi scaune speciale, pentru copii. Astfel, cei mici vor avea propriul spaţiu unde vor mînca, citi, colora sau unde îşi pot pune în valoare talentele creative, realizînd tablouri sau desene. De regulă, mesele şi scaunele sunt din lemn obişnuit sau pot veni în stiluri ceva mai casual, cum ar fi mesele de picnic, cu scaune pictate în culori vii.

Nu achiziţiona elementele de mobilier destinate dormitorului copiilor fără să te uiţi la calitatea acestora. Asigură-te că sunt suficient de rezistente şi de ferm construite pentru a face faţă stilului de joacă al celor mici şi salturilor obişnuite.

O mobilă simplă, fără prea multe accesorii şi ornamente, îţi permite să adaugi piese pe parcurs ce copilul creşte. Spre exemplu, cît timp copiii sunt încă mici ai nevoie de o cutie ataşată, pentru depozitarea jucăriilor, iar mai tîrziu, cînd încep să crească, e nevoie să adaugi un birou pentru computer şi un scaun.

Aceste sfaturi şi idei te pot ajuta să achiziţionezi elemente de mobilier sigure şi cu un aspect plăcut, de care copilul tău se va bucura ani întregi!