Cum aranjăm mobilierul in camera copilului dupa principiile Feng Shui

Toti parintii se straduie sa le ofere copiilor tot cei mai bun si doresc ca energia pozitiva, armonia sa il urmareasca mereu pe micutul lor si sa fie in permanenta protejat de rele. Amenajarea camerei copilului reprezinta obiectivul fiecarui parinte in a-i asigura acel  mediu linistit, creativ, ocrotitor. Este locul, pe care copiii il iubesc cel mai mult, sunt la adapost de ochii parintilor si isi creeaza propriul univers unde se joaca, fac lectii, dorm. Iar una dintre metode este amenajarea camerei copilului in stil Feng Shui.

 

Poziţia patului este foarte importantă. Patul ar trebui aşezat cu partea unde se află capul lângă un perete stabil. Partea inferioară nu trebuie să fie îndreptată spre o uşă.Nu trebuie sa asezati patul linga fereastră, să aveti grijă în ceea ce priveste oglinzile, deoarece prezenţa acestora îl vor face să doarmă mai greu. Dacă nu pot fi îndepărtate din încăpere, asigurati-va că atunci când copilul urcă sau coboară din pat nu se oglindeste in ele.

Evitati prezenta acvariilor, chiar şi a imaginilor cu apă. Apa este un simbol şi un instrument feng shui puternic, dar care nu trebuie păstrat în dormitor.

La decoratiunile de perete, nu folositi imagini cu animale agresive. Încercati sa gasiti ceva  mai calm, cu forme rotunde şi culori plăcute. Motivele marine ar trebui, de asemenea, ocolite, pentru că pot cauza probleme respiratorii. Optati pentru motive inspirate din natură, infatisind o privelişte prietenoasă, cu efect de linistire.

Biroul din camera copilului ar trebui poziţionat astfel incit  copilul să stea cu spatele la un perete stabil, iar de unde se află el să poată privi in ansamblu întreaga încăpere. Un perete în spate  creeaza senzaţia şi totodata oferă siguranţă şi protectie.

Nu plasati in camera copilului nici televizor, nici calculator si nu tineti jocuri video sau alte  tehnici electronice; iar daca este posibil,  amenajati o alta zona unde le-ar putea folosi; prin urmare, acestea sunt elemente care deranjeaza somnul si dispozitia.

Ideal este ca, pe toata durata zilei, sa intre in camera, lumina naturala si sa folositi, cat mai putin, lumina artificiala.