Mobilier negru pentru un dormitor elegant si modern!

Dormitoarele amenajate in stil contemporan si modern incorporeaza negrul si albul in moduri spectaculoase. Mobilierul de culoare inchisa este din ce in ce mai in voga in rindul celor care isi amenajeaza dormitorul. Acest tip de mobilier este elegant, usor de intretinut si poate fi decorat cu diverse obiecte colorate. Totodata, acest tip de mobilier va ajuta sa ii oferiti acestei incaperi un aspect electrizant, dar si vintage in acelasi timp. Mobilierul negru are aceasta proprietate de a oferi o doza de mister unei camere. Fie ca este vorba de dormitorul matrimonial sau de cel al copiilor, puteti combina celelalte culori cu negrul si veti obtine decorul perfect. 

 

Pentru dormitor, mobilierul negru creaza o atmosfera linistita, care predispune la somn si relaxare. Este insa indicat sa evitati contrastele puternice si sa nu incarcati incaperea cu multe obiecte de decor. Evitati culorile foarte puternice sau fluorescente, care vor crea o atmosfera mult prea incarcata.

Este astfel indicat sa alegeti doar citeva tonuri de culori, care sa scoata in evidenta un sic aparte care sa ofere intimitate si caldura.

Astfel, pentru peretii dormitorului cu mobilier negru este indicat sa alegeti culori neutre sau calde. Cele mai potrivite culori sunt alb, tonurile calde de rosu, albastru sau verde. Evita peretii de culoare albastru inchis, maro sau rosu aprins.

Piesele de mobilier negre arata exceptional in camerele zugravite in alb. Cele doua non culori reusesc de fiecare data ca impreuna sa creeze cea mai frumoasa imagine a elegantei. Si daca va alegeti un pat in stil baldachin care sa aiba voalul alb deja dormitorul vostru are imaginea idilica si de transpunere in afara realitatii de care are nevoie.

Asternuturile de un alb stralucitor sunt ideale pentru dormitor. Adaugati perne cu dungi albe si negre sau cuverturi cu imprimeuri ce prezinta combinatia celor doua si un covor moale ce porneste de la acelasi principiu. Pentru mici modificari in functie de anotimp este indicat sa aveti perne in diferite culori. Culori precum roz, galben si verde deschis sunt ideale in timpul verii, in timp ce rosul, verdele inchis, auriul si argintiul se potrivesc foarte bine iarna.

Pentru a scoate mobilierul negru in evidenta, este recomandat sa decorati cu covoare mari, in culori deschisem care insa sa fie in ton cu peretii. Podelele de culoare deschisa creeaza un contrast placut cu mobilierul negru. In acelasi timp, camera va parea mai mare si mai luminoasa.

Accentuati mobilierul negru cu ajutorul decoratiunilor colorate, care sa ofere dormitorului o atmosfera placuta. Folositi paturi, vaze, draperii sau tablouri colorate si luminoase, care sa creeze un contrast frumos cu mobilierul negru. Aveti grija insa ca aceste accente de culoare sa fie in ton cu peretii.

Mobilierul de culoare inchisa face ca incaperea sa fie mai intunecata si mai mica. Pentru a evita acest lucru, este indicat sa lasati cit mai multa lumina sa patrunda in camera. Lumina naturala creeaza o atmosfera placuta si mareste incaperea.

Evitati utilizarea mobilierului inchis la culoare in camerele intunecate, cu ferestre mici sau aflate la subsol.

Pentru a lumina incaperea puteti utiliza si veioze sau lampi pe care sa le instalati in diverse colturi ale dormitorului.

De asemenea, si modul in care aranjezi mobilierul contribuie la atmosfera generala din dormitor. Incercati sa nu aglomerati toate piesele de mobilier intr-un singur loc. In dormitor, patul trebuie sa fie piesa centrala, care sa atraga atentie, iar celelalte obiecte de mobilier sa fie decorate cu obiecte deschise la culoare.