Dormitor amenajat în stil japonez

Un dormitor decorat în stil japonez are elementele un stil aparte, în care, prin definiţie, trebuie să se regăsească un echilibru cît mai apropiat de perfecţiune, bazat pe o înţelegere profundă a spaţiului şi pe transformarea acestuia într-un material continuu şi uniform, care să fie într-un acord cu cei care pătrund în el şi să se conforme gesturilor acestora, ca o perdea invizibilă, din matase.

 

Liniile drepte, simplitatea si naturaleţea sunt alte elemente ale stilului japonez pe care le putem identifica la dormitorul în stil japonez. O atmosferă de liniste şi calm, aproape desprinsă din alta lume, învaluie încăperea, într-un veritabil spirit.

Caracteristicile principale ale decorului japonez sunt şi spaţiile clar definite.

În cazul în care încăperea pe care doriţi să o redecoraţi este plină de mobilă, atunci nu rămîne decît să o goliţi, pentru că severitatea acestui stil este susţinută de spaţiile deschise şi nu vă permite să păstraţi obiecte de mobilier voluminoase sau sofisticate.

Stilul japonez foloseşte o paletă de culori de cel mult 3-4 nuanţe. Pereţii şi pardoseala sunt vopsite în culori deschise, aflîndu-se în contrast cu mobilierul din lemn închis simplu. Una din culorile potrivite atît pentru dormitor, cît şi în ton cu tema, ar fi galbenul.

Deasemenea, puteţi amenaja încăperea astfel încît să vă ducă cu gîndul la un loc relaxant şi de unde vă încărcaţi cu energie. Un dormitor în stil japonez, de exemplu, presupune un stil minimalist în privinţa mobilierului, care ar trebui să fie în contraste de negru cu maro deschis, combinaţii cromatice de alb-negru-roşu şi mult accent pe detalii şi decoraţii.
Bambus, motive de flori de cireş, plante asiatice decorative, ferestre specifice, alcătuite din multe ochiuri patrat. Cu mobilier simplu şi paturi joase, multă mătase şi eventual tablouri ce reprezintă poezii japoneze, toate acestea pot oferi dormitorului dumneavoastră un aer oriental.

Decorarea se limitează la obiecte de necesitate, create din materiale simple sau ornate discret, pentru a nu afecta atmosfera liniştită a dormitorului.

Prin urmare, simplitatea încăperii nu înseamnă însă renunţarea la plantele decorative, tocmai de aceea este recomandată folosirea aranjamentelor din bambus pentru decorare sau plasarea unui bonsai pe noptieră sau pe pervaz.