Dormitor în stil matrimonial - Amenajare

Dormitor stil matrimonial

Dormitorul în stil matrimonial este caracterizat prin mai multe nuanțe. Acesta trebuie să urmeze nevoile ambilor parteneri și să ofere un confort fizic și vizual.

Culorile predominante pentru stilul matrimonial sunt culorile calde, echilibrate și luminoase, iar texturile trebuie să fie fine, moi și catifelate. Pentru pereți poți utiliza culori calde, deschise sau accente de culoare în anumite zone, perfecte pentru redarea unei note de prospețime. În cazul dormitoarelor de mici dimensiuni ai putea folosi culori, cum ar fi verde, roșu burgundy, albastru pastelat sau diverse nuanțe de violet. Primul lucru de care ar trebui să ții mereu cont este infuiența culorii dorite pentru restul membrilor familiei tale, astfel, culorile alese trebuie să ofere relaxare și calm.

 

Exemple culori stil matrimonial

Lumina, de asemenea, nu ar trebui să lipsească din interiorul dormitorului matrimonial. În cazul lipsei de lumină naturală, aceasta trebuie înlocuită cu obiecte electice de iluminat cum ar fi: panourile, lămpile, veiozele, etc.

Luminare dormitor matrimonial

Piesele de mobilier utilizate în dormitorul matrimonial trebuie să fie într-un număr strict necesar. Una dintre piesele principale este patul matrimonial ce are dimensiuni generoase și extre relaxant. Un alt element necesar sunt noptierele. Acestea ar trebui să fie amplasate pe ambele părți ale patului. Dressingul încăpător, de asemenea, nu ar trebui să lipsească din interiorul dormitorului matrimonial. Acesta trebuie să dispună de loc suficient pentru depozitarea și aranjarea tuturor hainelor și altor obiecte necesare.

Mobilier dormitor matrimonial

În momentul în care dispui de un spațiu mai mare, poți crea și un loc predestinat lecturii sau recreeării prin amplasarea unui fotoliu comfortabil, a unei măsuțe de cărți sau a unei măsuțe de toaletă cu spațiu predestinate depozitării diversor lucruri.

Amenajare dormitor matrimonial

Unica regulă importantă pe care trebuie să o urmezi este să eviți aglomerarea încăperii cu mobilier, decorațiuni și în niciun caz nu utiliza culori extreme de puternice în cantități mari.

Dormitor matrimonial perfect