Amenajarea dormitorului copilului – Tendințe și idei

Dormitor copii

Dormitorul unui copil reprezintă un spațiu plin de stiluri, culori, tematici, creativitate și elemente deosebite ce face ca această cameră să devină un colț perfect pentru copilul tău, diferit de restul locuinței. Astfel, pentru a crea acest spațiu îți oferim cîteva idei și tendințe, ce te vor ajuta să îi oferi copilului tău un interior unic, confortabil și relaxant.

 Primul pas pe care ar trebui să îl faci în momentul creării designului pentru dormitorul copilului tău este să alegi tematica încăperii. De obicei, băieții preferă super eroii, mașinuțele sau corabiile de pirați, iar fetele prințesele, Hello Kitty, etc.

Idei amenajare dormitor

Iar în cazul în care îți dorești să creezi un dormitor ce va fi preferat de copilul tău chiar și atunci cînd va crește mare, poți alege alte tematici, cum ar fi un stil maritim sau un interior ce pune accept pe unele teme cum ar fi muzica, aviația, geografia, natura, etc. Pe de altă parte poți folosi și culori simple, cum ar fi culorile pale ce sunt o tendința chiar și în camerele copiilor, însă nu trebuie să uiți să pui accentul pe unele lucruri ce vor face dormitorul copilului un loc mult mai diferit de restul casei.

Tendinte dormitoare copii

Al doilea pas este alegerea și amplasarea mobilierului. Acesta trebuie să fie un mobilier inteligent ce dispune de sufieciente spații de stocare. Acest spațiu poate fi integrat în spațiul de sub pat sau spațiile libere din dormitor, în funcție de dimensiunile încăperii. Rafturile, dulăpioarele sau chiar polițele adăugate în camera copilului îi va oferi acestuia un spațiu de stocare dublu.

Idei de amenajare

Nu uita că o mare parte dintre copii își doresc de mici un pat supraetajat sau un pat amplasat deasupra biroului sau orice alt tip de pat ce se diferențiază de celelalte.

Tendinta patului supraetajat

O idee adăugătoare ce ți-o putem oferi este alegerea unui stil contemporan. Aceasta este o tendință ce este foarte folosită în ultimul an. Aceasta reprezintă crearea unui spațiu elegant, bineînțeles, armonizat și extrem de confortabil. Un alt plus, este că amenajarea unei camere contemporane va fi utilă copilului tău chiar și pînă la vîrsta de 18 ani.

Dormitor perfect