Idei pentru crearea unui birou integrat în dormitor

Birou integrat in dormitor

Aproape fiecare dintre noi are nevoie de un birou acasă, însă din cauza lipsei de spațiu, unii dintre noi nu-și pot permite crearea unui birou de dimensiuni mari amplasat într-o cameră separată. De aceea, o soluție perfectă ar fi integrarea biroului în dormitor.

Mulți vor spune că acest lucru este imposibil, deoarece dormitorul este spațiul destinat relaxării. Însă, din alt punct de vedere, astfel încît dormitorul este cel mai liniștit loc și cel mai lipsit de distracții sau alte elemente ce îți vor sustrage atenția, aceasta se poate potrivi perfect pentru amenajarea unui birou.

 O soluție ideală poate fi amplasarea biroului la fereastră, astfel încît să ai parte de cît mai multă lumină naturală, ceea ce te va ajuta să eviți într-o oarecare măsura oboseala.

Birou la fereastra

 O altă idee simplă pentru integrarea biroului în dormitor poate fi renunțarea la una din noptiere și amplasarea biroului în imediata apropiere de pat. Astfel, vei dispune nu doar de un spațiu suplimentar pentru amplasarea lucrurilor și componentelor biroului.

Birou linga pat

De asemenea, dacă dispui de un spațiu de dressing în dormitor și nu ai nevoie de acesta, deoarece ți-ai creat deja o cameră aparte pentru dressing sau ai reușit să compartimentezi toate lucrurile tale în celelalte dulapuri din casă, poți opta pentru crearea unui birou în acest loc. Astfel încît spațiul de dressing este delimitat prin uși glisante, amenajarea unui birou într-un astfel de loc va fi  perfect pentru a ascunde locul de lucru ori de cîte ori ai nevoie într-un mod extrem de inteligent. La fel, în cazul în care dispui de suficient spațiu, poți integra în jurul biroului chiar și o bibilotecă.

Birou in loc de dressing

 

Încă o idee perfectă pentru aranjarea biroului este amplasarea acestuia într-un colț al dormitorului.

Birou in coltul dormitorului

Iar dacă îți dorești un birou separat, poți alege delimitarea vizuală a spațiului cu ajutorul unor perdele, unui perete îngust, a unui panou sau raft.

Birou delimitat de semiperete

Indiferent de locul amplasării biroului în dormitorul tău, nu trebuie să uiți că acesta trebuie să urmeze același stil ca și întreaga ta cameră.

Birou in dormitor