5 secrete pentru un dormitor romantic

Dormitor romantic

Fiecare cuplu își dorește să beneficieze de un colț personal și confortabil, iar cel mai perfect loc este dormitorul. Acesta trebuie să fie nu doar comod, dar și romantic, astfel încît fiecare zi să fie plină de liniște și fericire. Ceea ce ar trebui să știm este că un dormitor romantic se axează atît pe cele 3 reguli principale: - alegerea unui pat pe măsură; - evitarea utilizării lucrurilor inutile; - păstrarea unui și aceluiași stil; cît și pe cele 5 simțuri.

Tactul

Țesăturile moi, păturile pufoase, lengeria de pat calitativă și naturală, toate aceste accesorii, fiind plăcute și catifelate la atingere duc la crearea unui dormitor romantic și elegant. De asemenea, pe lîngă toate acestea, elementele ce la fel constituie un dormitor confortabil și romantic sunt pernele și saltelele ce oferă un suport adecvat întregului corp, minimizează punctele de presiune și oferă un somn adecvat și perfect.

Văzul

O combinație potrivită ale culorilor preferate de tine și de partenerul tău pot crea un aspect perfect pentru dormitorul tău. De asemenea pot fi folosite cu ușurință și nuanțele neutre sau pale și combinațiile dintre culoare albă și alte culori,cum ar fi galbenul, albastru deschis sau prăfuit, gri, bej, crem, etc. După alegerea culorilor, treci la amenajarea mobilierului și al decorațiunilor. Optează pentru un pat roial, pentru noptiere și lămpi simple, lumini, tablouri ce vor aduce eleganță, confort și romantism în interiorul tău.

Mirosul

Mirosul are un rol important atît într-un dormitor simplu, cît și în unul romantic. Alege lumînări sau bețișoare parfumate cu arome florale sau alte diverse mirosuri la dorință, cum ar fi scorțioșoară, vanilie, etc. De asemenea, poți amplasa și flori aromate, levănțică, etc.

Auzul

La dorință, poți opta și pentru un casetofon pe o măsuță sau pe o comodă din dormitor. Astfel, vei avea posibilitatea să creezi o ambianță perfectă și extrem de romantice ori de cîte ori îți dorești.

Gustul

Pentru a avea parte de cîteva clipe de relaxare și de o întregire a atmosferei de cuplu, poți opta pentru păstrarea în permanență a unei sticle de șampanie și cutii de ciocolată în dormitor.