Tendințe de amenajare a dormitorului pentru anul 2017-2018

Tendinte dormitor 2017 2018

În ziua de astăzi tendințele de amenajare a interiorului se schimbă în fiecare an. Însă, pe lîngă unele schimbări periodice ce nu se mai reîntorc în modă, unele tendințe rămîn neschimbate pentru o perioadă lungă de timp sau revin la modă odată la 2, 5 sau chiar 10 ani.

Deci, astăzi îți vom prezenta cîteva tendințe de amenajare a dormitorului pentru anii 2017- 2018 ce au șansa de a rămîne neschimbate pentru cîțiva ani sau chiar de a se reapărea din nou. Iată care sunt acestea.

 Culorile elegante

În anii 2017-2018 in design-ul dormitorului este folosită culoarea verde smarald în combinație cu culorile alb, bej, ce vor reda încăperii un aspect luxos și elegant. Pe lîngă acestea, culorile ce revin în trend în acești ani sunt culorile rafinate.  Acestea sunt împărțite în 3 categorii, astfel încît fiecare își poate alege culoarea ce îl reprezintă.

- Culori de confort ce oferă energie unei încăperi – roz, galben și bleu

- Culori increzatoare ce captează atenția – albastru inchis, rosu aprins, verde lime

- Culori calme - verde pamintiu, maro, gri mineral

Tendinte culori dormitor

Tendinte culori dormitor

Paturile cu baldachin

Încă o tendință în amenajarea dormitoarelor a devenit utilizarea paturilor cu baldachin. Acestea au apărut pentru prima dată în secolul 15, iar de atunci au revenit în modă de foarte multe ori, în ultimii ani fiind foarte sugerat de designerii de interior. Baldachinul se potrivește atît paturilor în stil minimalist, cît și celor în stil clasic. Acesta înfrumusețează dormitorul și îi redă un look spactaculos. Astfel, dacă vrei să ai parte de un dormitor elegant și deosebit, patul cu baldachin nu ar trebui să lipsească din decor în acești ani.

Paturi baldachin dormitor

 

Paturi baldachin dormitor

Tapetul decorativ

În ultimii ani, tapetul decorativ a devenit din nou o tendință în amenajarea dormitoarelor. Acesta se întîlnește în aproximativ 70% din apartamentele redecorate și renovate. Tapetul decorativ poate fi aplicat pentru orice tipuri de pereți, oferind un aspect deosebit, dinamic și un impact vizual puternic. În funcție de dorință, acesta poate fi îmbrăcat pe toți pereții sau doar pe unul singur, restul pereților fiind zugrăviți.

Dormitor tapet decorativ

Tapet decorativ dormitor

Fotoliu balansoar

Fotoliul cu balansoar a devenit în anul 2017 o piesă de mobilier de nelipsit în interiorul caselor, întegrîndu-se perfect în înfățișarea oricărei încăperi a locuinței, în special în dormitor. Achiziționarea unui astfel de fotoliu, va schimba în mod radical interiorul dormitorului tău, oferindu-i un accent de stil, confort și eleganță. De asemenea, acest element de decor va atrage imediat atenția musafirilor și îți va dărui un loc perfect pentru odihnă.

Fotoliu balansoar in dormitor

Dormitor fotoliu balansoar

Lipsa gadgeturilor

În anii 2017-2018 dispar gadgeturile din dormitor. Această tendință vine împreună cu dorința de liniște, relaxare și confort. Astfel, mobilierul pentru perete cu loc pentru TV sau comoda pentru TV nu se mai potrivesc pentru dormitor, ci mai mult pentru living. Acestea sunt înlocuite cu perne decorative colorate sau cu imprimeuri, lucruri de calitate sau alte decorațiuni. Această tendință se dezvoltă destul de rapid, iar dormitorul din fiecare casă devine cu adevărat un loc pentru odihnă. 

Lipsa gadgeturilor in dormitor

Dormitor fara gadgeturi