Dormitor in stil provence

Dormitorul  - este locul unde ne odihnim, ne recuperam puterile pentru o noua zi, cu noi forte si buna dispozitie. Dormitorul in stil provence poate contribui la acest factor multumita nuantelor sale calde care combina in sine stilul clasic cu cel rustic, rafinamentul si aristocratia. 

 

Pentru a obtine un design in stil provence trebuie sa respecti anumite reguli de combinatie de culori, selectarea materialelor de finisare, mobilierului, decorului si accesoriilor. In acest articol vom vorbi despre aceste combinatii.

Caracteristicele stilului provence: cum trebuie sa fie amenajat dormitorul?

Mai intii de toate, in designul stilului provence este caracteristic paleta monocroma dominata de nunate neutre: alb, bej, verde, albastru, fildes, masliniu. Prezenta nuantei de gri la fel este necesara. Acestui stil ii mai sunt caracteristice urmatoarele:

- Plafoane din lemn sau acoperite cu furnir natural. Avind o nuanta deschisa sau improvizarea lemnului,plafoanele vor accentua designul expresiv a dormitorului in stil provence.

- Decorarea peretilor cu ipsos, imitatie de caramida, tapet sau vopsea in culori pastelate vor reda incaperii eleganta casei vechi si luxul francez.

- Podele expresive din lemn sau piatra. Se va potrivi si podeaua din placi ceramice si teracota pentru dormitor, care este usor de intretinut si mentine racoare in zilele ferbinti de vara.

- Geamuri mari. Ele joaca un rol important in stilul provence deoarece umple cu lumina toata incaperea, astfel vizual o mareste.