Amenajam corect dormitorul pentru a avea un somn relaxant si odihnitor

De felul cum e amenajat dormitorul depinde calitatea odihnei, iar cei mai importanti factori sunt piesele de mobilier, nuantele incaperei, draperiile si pozitionarea patului.

 

Deci cum sa amenajam dormitorul in asa mod ca sa avem parte de odihna?

1. Pozitionarea patului – este primul si cel mai important detaliu la care trebuie sa atragem o atentie deosebita. Conform amenajarii patului se mobileaza toata incaperea. Nicidecum nu pozitiona patul cu spatele la usa sau la geam. Este recomandabil ca el sa fie pozitionat linga perete si sa nu fie expus direct la soare.

2. Nunate pastelate la decorarea dormitorului – pentru a avea un somn relaxant si odihnitor foloseste nuante de bej, galben, orange, albastru. Evita nuantele obositoare si contrastante.

3. Este nevoie sau nu de draperii? – pute-ti intrebarea aceasta inainte de a decora geamurile. Daca locuiesti la bloc la parter sau in apropiere de alte blocuri atunci draperiile iti vor oferi intimitate. Dar daca crezi ca in dormitorul tau nu se vot strecura priviri nedorite atunci evita draperiile deorece acestea vor stopa razele solare care vor invada in odaie.

4. Nu tine electrocasnice in dormitor – acestea iti vor polua camera cu radiatii si iti va tulbura somnul fara sa realizezi care e cauza. Deci, calculatorul, televizorul, telefonul – pastreaza-le in alta incapere.