5 modele deosebite de pat cu baldachin pentru un dormitor elegant

Patul cu baldachin este o piesa de mobilier asociata cu romantismul si cu basmele. Initial aceste element de mobilier a fost creat pentru nobilime in jurul secolului al XIII- lea.  Forma si materialele sale au evoluat de-a lungul timpului dintr-o tapiserie masiva de catifea la matase sclipitoare cu broderii. Azi vom vorbi de citeva idei de decorare a dormitorului cu baldachin.

 

1. Paturile cu baldachin, anterior se foloseau din punc de vedere functional – mentinea caldura in perioada rece a anului si totodata oferea intimitate. Partea de sus era realizata in intregime din lemn cu incrustari sculptate, care se complecta cu perdele voluminoase.

2. Poti amplasa doar o bucata de pinza pe carcasa montata deasupra patului, pentru a forma un aspect estetic al patului.

3. Se poate de schimbat aspectul patului cu ajutorul unor perdele agatate de pilonii de sustinere. Atrage atentia cit de elegant si plin de refinament este acest mod de decorare a mobilierului.

4. O alta modalitate de a decora patul de poate de efectuat cu ajutorul perdelelor doar la zona tabliei si putin pe lateral, in zona pernelor.

5. O optiune excelenta se poate de enumerat si acest tip de decor: rama simpla metalica sau din lemn fara draperii.