Cum mobilăm un dormitor destinat relaxării?

Cind va amenajati dormitorul, neaparat luati în calcul citeva detalii, începind cu tendinţele în amenajări interioare, continuind cu propriile preferinţe cromatice şi finalizind cu cel mai important factor: confortul.



Alegerea de mobilă pentru dormitor poate fi o adevărată provocare. Din comoditate, dorim să aducem totul în dormitor: patul, canapeaua, măsuţa pentru cafea, televizorul, dulapul, noptierele, biblioteca, veioza, biroul şi aşa mai departe.

Totuşi, mai mult de jumătate dintre aceste obiecte nu au ce căuta în dormitor. Evitaţi, aşadar, aglomerarea camerei şi orientaţi-vă mai mult spre atmosfera pe care  doriţi să o creaţi.

În afara patului, ca mobilier pentru dormitor este recomandat să nu alegeti mai mult decit un dulap, noptiere şi, cel mult, o comodă. Designul acestora trebuie să fie cit mai simplu, eventual cu tendinţe moderne.


În amenajarea dormitorului, trebuie să ţineţi cont de scopul acestuia: odihna. Prin urmare, orice obiect care vă distrage atenţia este interzis în acest spaţiu.  Spre exemplu, laptopul şi televizorul vor fi rezervate living-ului.