Un dormitor relaxant în cîţiva paşi

Dormitoarele constituie părti vitale ale fiecărei case, iar, conform statisticilor, o persoană petrece aproape 1/3 din viaţă în această cameră. De aceea, este extrem de important ca designul dormitorului să fie liniştitor, relaxant şi comfortabil , pentru a facilita un somn cît mai odihnitor.


1 Adoptaţi stilul minimalist.

Este unul dintre cele mai eficiente şi accesibile moduri de a transforma un dormitor într-un spaţiu de recreere. În afară că face spaţiul să pară înghesuit, acumularea de mobilă şi de obiecte în dormitor va da naştere întotdeauna unui mediu stresant. Aşa că, ar fi de preferat să începi chiar acum să faceţi ordine şi să scoateţi din dormitor tot ce ar putea să stea şi în altă parte a casei. Păstraţi decoraţiunile minimale şi restul excludeţi-le.

2 Scadeţi intensitatea luminii

Un sistem de iluminat poate distruge sau îmbunătăţi un mediu liniştitor. Luminile din dormitor ar trebui să fie mereu calde şi blînde. Atunci cînd instalaţi sistemul de iluminat din dormitor, luaţi în considerare modalităţile prin care puteţi regla intensitatea luminii, precum şi cele mai bune locuri în care puteţi monta lumina.

Lumînările parfumate pot înlocui cu succes sistemele de iluminat electrice.

3 Alegeţi cu grijă culoarea pereţilor

Nu este nimic mai eficient pentru dormitor decît o vopsea proaspăt aplicata pe pereti si senzatia de curatenie pe care o ofera acestia. Anumite nuante de vopsea  dau senzatia de relaxare, pe cind altele contribuie la oboseala. Ar trebui sa evitati modelele in culori vii, cu multe forme si imprimeurile agresive. In schimb, adoptati nuante pastel, cum ar fi roz deschis, bleu, crem, care sunt alegeri excelente pentru peretii dormitorului.

4 Scăpati de elementele care  distrag atentia

Daca doriti sa transformati dormitorul intr-un sanctuar, trebuie sa eliminati toate elementele care va distrag atentia. Aici intra biroul, calculatorul si chiar televizorul. Chiar si ceasul care ticaie ar trebui scos din dormitor.

5 Personalizati dormitorul

Odata cu personalizarea dormitorului vă veti simti mai confortabil. Citeva fotografii cu persoanele dragi pot face minuni daca le plasati la vedere. Nu exagerati cu numarul lor si rezumati-va  la maxim 3-4.