Cromoterapia in dormitor - gasirea echilibrului emotional

Dormitorul este una dintre camerele unde aveti parte de cele mai mari delectări. Da, somnul este un lucru de care aveti şi nevoie, dar poate şi fi şi un lucru de care puteti să va bucurati pur şi simplu, mai ales dacă reuşiti să va creati o stare de spirit bună înainte de culcare, aşa încit să visati frumos şi să va odihniti bine.



Cromoterapia este un mod simplu de relaxare şi de găsire a unui echilibru emoţional. Va fi cu atit mai eficientă cu cit o veti combina cu alte tipuri de terapii alternative: meloterapie, aromaterapie, kinetoterapie şi aşa mai departe.

Ce reprezinta totusi cromoterapia?

Cromoterapia este o metodă de tratare a diferitelor afecţiuni prin utilizarea luminii colorate. Aşadar, ideal ar fi să găsiti becuri colorate cu nuanţa de care ati avea dvs. nevoie, la nivel emoţional sau la nivel psihologic. În cazul în care această idee nu va suride sau dacă, poate, va doriti să asortati camera cu lumina, puteti vopsi pereţii în lumina respectivă şi puteti fixa sursa de lumină aşa încit să lumineze pe perete şi abia apoi să se propage în cameră sau alegeti diferite obiecte colorate în cameră şi, cu cit culoarea acestora este mai intensă, cu atit şi impresia că întreaga cameră se scaldă în acea culoare va fi mai puternică.


Colorati camera sau patul? Pentru că am discutat cu alte ocazii despre nuanta dormitorului în diferite culori, de data aceasta ne vom rezuma la a va ajuta să alegeti culoarea potrivită pentru pat. Dacă alegeti ca patul să fie într-o anumită culoare, aşternuturile pot fi asortate, dar le puteti alege şi în culori neutre (căci acestea se asortează cu orice) sau alte nuanţe ale altor culori care vi se pare că s-ar potrivi acolo.

Culorile calde sunt portocaliu, roşu şi galben, cu toate nuanţele lor. Dacă aveti nevoie să mergeti într-un loc imaginar fericit înainte de culcare, pentru a va limpezi gindurile şi a putea dormi mai bine,  decorati camera în culori calde sau să aşezati în faţa patului un tablou expresiv.
 
Culorile reci sunt pentru visători, pentru cei cărora le place să viseze cu ochii deschişi, pentru persoanele perfecţioniste, alegeti culorile reci: violet, albastru sau verde, cu nuanţele lor.