Solutii pentru largirea spatiului din dormitor


Lipsa spatiului in casa este o problema pentru multi. Suntem in permanenta in cautarea de idei si solutii pentru largirea spatiului.

Dormitorul este exemplul perfect pentru o camera ce poate sa devina inghesuita si aglomerata foarte usor. Daca nu sunteti o persoana organizata, aglomeratia poate deveni foarte usor haotica in aceasta camera.  Exista cativa pasi de urmat pentru a transforma spatiul aglomerat intr-unul aerisit si luminos.



In primul rind alegerea patului poate avea un impact foarte mare asupra spatiului dumneavoastra liber din dormitor, nu este neaparat vorba despre spatiul ocupat efectiv de catre pat ci si de alternativele pentru depozitare oferite de acesta. Putem exemplifica aici paturile ce sunt prevazute cu spatii de stocare, ce pot fi un adevarat  plus pentru eliberarea camerei. In sertarele patului se pot stoca cu usurinta lenjeriile de pat sau hainele.

Daca totusi optati pentru un pat clasic, alegeti unul cu o inaltime considerabila intre pat si podea, achizitionati-va cutii pentru depozitare si amplasati-le sub pat. Se gasesc in diverse dimensiuni, materiale si culori, pot fi compartimentate sau simple. Atunci cind spatiu pentru depozitare este limitat acestea sunt de un mare ajutor.

Daca spatiul dumneavoastra permite, va puteti achizitiona o comoda cu sertare ori cu rafturi. Compartimentati in functie de preferinte atit sertarele cit si rafturile pentru a corespunde cit mai mult nevoilor dumneavoastra.

Aceste sfaturi  pot fi deasemenea aplicate pentru un dormitor mic, dar si atunci cind nu va permite spatiul sa amenajati o camera de oaspeti.

Canapelele extensibile sunt o alternativa excelenta pentru a crea o camera practica ce poate gazdui peste noapte oaspetii atunci cind este nevoie. Realizate pe diferite dimensiuni, cu diferite mecanisme de extensie si intr-o gama larga de modele, canapelele extensibile pot fi o alternativa demna de luat in seama.