Noptiera-detaliul util si necesar pentru un dormitor complet

Noptiera de linga pat este piesa de mobilier absolut necesara pentru dormitorul dvs. Ea poate fi înlocuită cu o masuta sau cu o etajeră, dar nu poate lipsi cu desăvirşire, dacă doriti să aveti un dormitor complet.

 

Cum alegeti noptiera de lingă pat?  La fel ca pe celelalte decoraţiuni: în funcţie de stilul de amenajare ales, în funcţie de culorile camerei şi, desigur, în funcţie de dimensiunile camerei şi ale celorlalte piese de mobilier. Apoi, ar mai fi şi factorul estetic.

Noptiera este o piesa de mobilier utila in dormitor, intrucit poate fi locul ideal pentru a depozita atit obiecte decorative , cit si lucruri necesare toaletei de seara sau relaxarii inainte de somn. Care sunt criteriile de care ar trebui sa tineti cont in alegerea noptierei ideale pentru dormitor, descoperiti in continuare!

1. In functie de utilitatea acesteia - in primul rind, care va fi utilitatea noptierei pe care planuiti sa o aduceti in dormitor. In cazul in care aveti nevoie doar de o piesa de mobilier unde sa depozitati citeva carti si ceasul desteptator , optati pentru una de mici dimensiuni - aceasta va fi o optiune perfecta si in cazul in care planuiti sa economisiti spatiu.

In schimb, daca, in imediata apropiere a patului, va doriti sa aveti carti, un ceas desteptator , un pahar cu apa, laptopul, telefonul, iPod-ul, acte etc., atunci ideala ar fi o noptiera mai inalta si/sau mai lata, cu mai multe sertare si spatii de depozitare.

2. Designul noptierei. Un alt criteriu important de care sa tineti cont la alegerea noptierei este designul, care ar trebui sa se plieze pe stilul intregii incaperi. Spre exemplu, in cazul in care dormitorul este mobiliat si decorat modern, ati putea opta pentru o noptiera simpla, din lemn natural, sau pentru una din lemn colorat, negru, cu linii si manere simple. Iar daca va doriti o noptiera de efect, ati putea opta pentru una cu oglinda. Chiar daca o astfel de piesa de mobilier este mai scumpa, efectul sau este garantat: dormitorul va parea mai mare si mai bine luminat.

3. Dimensiuni si forma. In functie de preferinte, necesitati si spatiul disponibil, noptiera aleasa poate fi mai inalta sau mai scunda, mai lata sau mai ingusta, intr-o forma clasica sau intr-una deosebita. Pentru ca inserarea oricarui tip de noptiera in dormitor sa nu dea gres, tineti cont ca prezenta unei zone libere, imposibil de folosit, dintre perete si piesa de mobilier de linga pat nu este niciodata de dorit.

4. Obiecte folosite pe noptiera. Nu in ultimul rind, o data ce ati plasat noptiera in dormitor, asigurati-va ca o imbogatiti cu obiecte decorative, dar si utile. In functie de dimensiunile acesteia, ati putea plasa aici: o lampa pentru citit, un ceas desteptator, o sticla si un pahar cu apa.