5 Sfaturi amenajare dormitor dupa Feng Shui

Stilul Feng Shuy e arta chinezească tradiţională de echilibrare a energiilor unui spatiu prin ordonarea obiectelor din interiorul acestuia, scopul ei fiind acela de a maximiza “chi”-ul, adica nivelul de energie din jurul nostru, care e adesea blocat de obiecte pozitionate gresit, cum ar fi canapele sau mese in dreptul usilor, de colturi ascutite etc.

 

Chiar daca filosofia din spatele tehnicilor Feng Shui nu prinde la toata lumea, e usor de vazut din pozele de mai jos ca rezultatele finale ale unor camere decorate in acest stil sunt placute ochiului, elegante si prietenoase. Dupa cite observati, toate dormitoarele sunt mobilate cu strictul necesar, fara prea multe accesorii si fara prea mult mobilier, tocmai pentru a lasa energia “sa pluteasca liber”.

Pentru cele ce urmeaza, va prezentam citeva sfaturi despre cum va puteti decora dormitorul in stil Feng Shui

1. Cea mai importanta sursa de energie este lumina naturala, motiv pentru care toate dormitoarele ar trebui sa aiba ferestre mari, care sa nu fie blocate de draperii pe timpul zilei. Bineinteles, iluminatul artificial trebuie sa existe in orice camera, insa lumina trebuie sa fie una calda, nu una rece, precum cea a becurilor de neon.

2. Eliminarea lucrurilor nefolositoare  este iarasi o tehnica Feng Shui menita sa elibereze chi-ul. Atentie mare aici, asta presupune eliminarea lucrurilor nefolositoare din camera respectiva, deci amplarea lor in dulapuri nu rezolva cu nimic problema energiei.

3. Folosirea unor culori pastelate pentru pereti, precum nuante de albastru deschis sau de verde deschis, este recomandata din doua motive: calmeaza sistemul nervos central si favorizeaza eliberarea de energie.

4. Patul trebuie pozitionat cat mai departe de usa, preferabil intr-un loc in care sa nu incomodeze cit de putin mersul prin dormitor. Ideal, el nu trebuie pozitionat in mijlocul camerei fara sa fie lipit de un perete principal.

5. Nu in ultimul rind, daca simtiti nevoia unor accesorii, folositi-le in perechi, preferabil in parti diametral opuse.