Cum trebuie sa arate dormitorul perfect al unui cuplu?

Deşi există recomandări generale, fiecare proprietar al unui nou apartament trebuie să le adapteze la propriile preferinţe şi necesităţi, precum şi la caracteristicile locuinţei. Dormitorul unui cuplu, trebuie să combine legile universale ale confortului cu fanteziile şi preferinţele persoanelor care au onoarea să păşească dincolo de uşa lui.

 

Piesa de bază în dormitorul cuplului este un pat matrimonial, care sa permită odihna, relaxarea. Prin urmare, D\dormitorul unui cuplu trebui sa arate in acelasi timp elegant si romantic.

Nu este nevoie de prea multe accesorii, însă alegeţi un dulap încăpător, unde să încapă atit hainele ambilor parteneri. Va trebui să fie un dulap care să pară simplu, dar care să cuprindă multiple compartimente, astfel încit să fie uşor de menţinut ordinea.

Dacă ambii parteneri sunt de acord, uşile acestuia pot fi din cele glisante şi, de ce nu, cu oglinzi; acestea vor da impresia unui spaţiu mai încăpător, dar vor ajuta mult şi la crearea unei atmosfere romantice: gândiţi-vă numai la cum se vor vedea lumânările sau ghirlandele luminoase în reflecţie.

Apoi urmează accesoriile, unele fiind mai utile, iar altele reprezentând doar mofturi. S-ar putea să vă doriţi să folosiţi jaluzele textile de tip rulou sau perdele (perdele subţiri, alături de draperii din materiale groase sau perdele închise la culoare şi dintr-un material netransparent), mai ales dacă trebuie să amenajaţi acest dormitor într-un apartament nou. Dacă locuinţa dumneavoastră este reprezentată de o casă nouă, atunci perdelele şi jaluzelele sunt necesare doar pentru a ţine la distanţă razele solare.

De asemenea, luaţi în calcul şi utilizarea noptierelor: cite una de o parte şi de alta a patului, cite o veioză pe fiecare, cărţile preferate ale fiearuia pe noptieră, aceste piese de mobilier se pot dovedi foarte practice.

Ciocolatiul şi roşul sunt culorile preferate atunci cind este proiectată imaginea unui dormitor romantic. Acestea pot fi combinate între ele, în diferite nuanţe, sau cu alte culori: bej, crem, alb, gri – de preferat, deci, culori neutre. Dacă predomină maroul, atunci puteţi folosi şi alte culori (recomandate mai ales în cazul accesoriilor), precum galben, albastru sau portocaliu.

Nu uitaţi de ultimul detaliu, dat fiind faptul ca aven un dormitor pentru un cuplu, deci alegeţi cite două obiecte din fiecare ornament: puteţi să nu le alegeţi identice, dar să se potrivească. De asemenea, acestea pot să nu fie aşezate în pereche, însă este necesar să fie număr cu soţ.