Idei practice pentru aranjarea mobilei de dormitor

Cînd majoritatea oamenilor îşi redecorează dormitorul, toţi se concentrează asupra camerelor de zi, bucătăriei. Dormitoarele ramîn ultimele pe lista modificărilor pentru că ele ramîn ascunse vederii altor persoane deci şi priorităţile scad. Cu toate acestea fiecare zi o începeţi din dormitor, starea dumneavoastră de spirit depinde de ambianţa  acestei odăi.

 

Dormitorul trebuie să reprezinte cea mai tentanta zona a casei, sanctuarul personal.

Aranjarea dormitorului nu este atît de dificilă pe cît poate părea. Nu sunt multe elemente în aceasta cameră, însă acestora le trebuie acordată o maximă atenţie.

Patul reprezintă cea mai voluminoasă piesă a dormitorului, astfel trebuie să porniţi de la acesta în organizarea dormitorului.

E bine să vă alegeţi un punct de interes, în orice încăpere bineinţeles, dar aici, una din cele mai bune variante este patul. Puteţi folosi nişte print-uri sau tablouri superbe pe care le puneţi deasupra patului şi în stînga şi dreapta pe noptiere, le încadraţi cu 2 lămpi de culori tari (preferabil aceeaşi gamă cromatică). Asta e un centru de interes foarte bun.

Lampile de pe noptiere trebuie alese la o scară mai mică, şi eventual cu picior subţire. Orice accesoriu din cameră trebuie să fie la scară mică, excepţie ar putea face de exemplu o lampă de podea, înaltă, cu un abajur frumos, pusă într-un colţişor.

Mutaţi patul în cameră astfel încît poziţia finală să vă aducă un spaţiu liber cît mai mare. Patul trebuie să vă lase spaţiul necesar de a vă mişca prin cameră fără să devină un impediment la fiecare pas.

Tineţi cont dacă aveţi un dormitor mai puţin spaţios, un şifonier cu oglinzi va da senzaţia de mai mult spaţiu. 

Culorile alese să fie într-o conexiune cu stările dumneavoastră de linişte. Ce culori vizualizaţi cînd  vă relaxaţi? Porniţi de la aceasta idee şi rezultatele pot fi surprinzător de plăcute.

Materialele folosite pentru pat, trebuie de asemenea personalizate conform dorinţelor dumneavoastră.

Elementele vintage combinate cu cele moderniste vor da un aer original şi vor mentine acest  trend în timp şi spaţiu.

Dormitoare.md vă pune la dispoziţie o serie de modele de mobilă de dormitor care vă vor asigura confortul mult dorit.