Amenajarea dormitorului la mansarda

Majoritatea caselor construite dupa proiectele moderne, la nivelul superior au mansarde. Daca sunteti posesori ai unei astfel de case si inca nu stiti care ar fi destinatia mansardei va recomandam sa o amenajati ca dormitor matrimonial. Aceasta destinatie va fi cea mai reusita deoarece dormitorul trebuie sa fie cel mai intim spatiu din toata casa.

 

Citeva trucuri pentru a obtine un dormitor la mansarda confortabil, frumos si romantic:

1. Culorile in amenajare

Adesea mansardele sunt spatii cu luminozitate crescuta, asadar pentru inceput trebuie de parcurs la citeva trucuri. Probabil ca cunosti regula culorilor in amenajare. Asadar foloseste nunatele care se potrivesc, inchise pentru a micsora spatiul vizual sau deschise pentru a mari spatiul.  

2. Amanajarea mobilierului

Daca incaperea de la mansarda este mica atunci nu opta pentru mobilier de mari dimensiuni. Limiteaza-te la cele mai necesare piese pentru a avea un somn linistit si relaxat. Este deranjabil atunci cind odaia este invadata de multe lucruri de prisos. Zona unde va fi amplasat patul, amenajeaz-o mai deosebit – coloreaza peretele intr-o culoare contrasta de restul peretilor sau decoreaza cu obiecte de decor. 

3. Alegerea stilului

In mansarda poti sa experimentezi cu stilurile, aici se potriveste stilul rustic, vintage, modern, clasic etc.  Daca sunt grinzi din lemn in tavan ideal s-ar potrivi stilul rustic.