Patul cu baldachin- rafinament desavirsit

Dormitorul devine punctul central în care ne putem refugia, si sa ne gasim linistea interioara. Iar elementul dominant, piesa de rezistenţă este patul. Acesta este nu doar o piesă funcţională pe care o utilizăm pentru a dormi. Patul ales ar trebui să ne asigure aspectul unic şi decorativ, astfel încit dormitorul să pară  cit mai confortabil. Acest element de mobilier este unul necesar pe care îl folosim întotdeauna atunci cind dorim să ne relaxăm, sau să dormim.  

 

Decorarea patului nu este complicata, deoarece există mai multe tipuri de accesorii de pat pe care le putem folosi, precum cuvertura, pernele, lenjeria, care poate fi din lina, mătase, bumbac, tricotată, colorată sau uni.

Un model de pat mai deosebit ar fi patul cu baldachin.

Patul cu baldachin - simbol al epocii victoriene, patul baldachin poate contribui la imaginea unui dormitor îmbogăţind tot ansamblul nocturn. 

Patul cu baldachin are un aer exotic şi aduce romantism în orice dormitor, fie el modern, rustic sau oriental. Structura poate fi realizată din lemn sau fier forjat, iar draperiile alese oferă intimitate şi pot fi discrete, cu model, sau pot lipsi complet. Dacă iniţial patul cu baldachin avea draperiile drepte, îmbrăcind toate cele 4 lături ale patului, o dată cu evoluţia designului interior au apărut paturi cu baldachin semicircular. Astăzi, paturile cu baldachin se împart în două categorii: tradiţionale şi contemporane. Paturile cu baldachin se potrivesc foarte bine stilului tradiţional şi caselor spaţioase cu încăperi înalte.