Idei simple pentru decorul unui dormitor splendid!

decor dormitor

Dormitorul este locul în care mergeţi să vă odihniţi şi să vă refaceţi după ziua de muncă. Amenajarea dormitorului este foarte importantă, indiferent de cît timp petreceţi aici.

În primul rînd, este de dorit să alegeţi culoarea dintr-o gamă vastă de culori, în funcţie de gusturile şi personalitatea dumneavoastră. Locul în care ne desfăşurăm activităţile înfluenţează deosebit de mult starea de spirit. Culorile, formele, toate pot modifica starea, iar dezordinea este cunoscută pentru sporirea nivelului de stres. Dacă sunteţi o persoană energică, puteţi alege culori deschise precum galben sau roz, care se vor potrivi perfect cu stilul de viaţă pe care îl aveţi.

 

De asemenea, este indicat să aveţi si un covor viu colorat. Chiar dacă aveţi o culoare de care vă place cel mai mult, nici să nu exageraţi prea mult, fără a folosi măcar cîteva nuanţe diferite.

Dormitorul merită o atenţie deosebită pentru a fi funcţional şi plăcut.

Elementul central al dormitorului este patul cu saltea. Acesta nu trebuie să fie nici prea mare, să dea impresia de încăpere mică şi înghesuită, dar nici prea mic, dînd un aspect deloc atractiv şi neconfortabil. De preferat să luaţi in considerare dimensiunea exactă a patului, pentru ca totul să fie în armonie deplină. Încercaţi să aveţi mereu pe pat mai multe perne de mărimi şi culori diferite, însoţite de pături cu motive florale. Puteţi da o notă de eleganţă încăperii prin folosirea draperiilor.

Dacă dimensiunile dormitorului sunt mici, puteţi opta pentru noptiere şi lămpi reglabile, aplicate pe pereţi. Acestea reprezintă o modalitate ingenioasă de economisire a spaţiului.

Oglinzile. Pe lîngă aspectul lor practic, acestea reprezintă şi o idee inovatoare de design şi creează iluzia optică de spaţiu larg. Alegeţi oglinzi simple, eventual extinse pe un perete sau pe piese de mobilier pentru un aspect modern.

Utilizaţi cît mai multe surse de lumină. Chiar dacă nu vă lipseşte lumina naturală, este necesar ca aceasta să fie completată de cea artificială. Alegeţi lumini calde, amplasate în zone strategice ale camerei : lîngă oglinzi, pe tavan, lîngă pat.

Un alt aspect important îl reprezintă aerul din interiorul dormitorului. Încercaţi pe cît de mult posibil să menţineţi un aer proaspăt, deoarece acesta poate face minuni, ceea ce duce la îmbunătăţirea calităţii somnului.

De menţionat este faptul ca să nu lăsaţi pe altii să aleagă pentru dvs. Dormitorul este locul care gasiţi acel refugiu care trebuie să fie exact aşa cum vi-l imaginaţi, pentru liniştea şi relaxarea de care aveţi nevoie.